Шпаклівка бетону: особливості та нюанси

Особливості шпаклівок для бетону

Для шпаклювання бетонних поверхонь підходить практично будь-яка шпаклювальна суміш. Найчастіше це цементні, гіпсові або акрилові шпаклівки. Шпаклівка для бетону має важливі особливості в порівнянні з іншими складами: Еластичність (на випадок усадки конструктивного елемента); міцність і швидке висихання (така шпаклівка швидко схоплюється, утворюючи міцний шар без наступного усадки); – морозостійкість (означає стійкість до низьких температур, адже шпаклівку для бетону часто використовують при зовнішніх роботах). Головна особливість бетонних поверхонь – низький ступінь гігроскопічності. Через слабке поглинання вологи у бетону погана адгезія з іншими будівельними матеріалами. Це ще одна причина купити спеціальну шпаклівку для бетонних поверхонь.

Шпаклевка бетона

Важливі нюанси у шпаклівці бетону:

 

  • Зніміть старе покриття (фарбу, шпаклівку або штукатурку, що відшарувалася), очистіть робочу поверхню і знежирте за потребою. Це посилить адгезію із фінішним покриттям.
  • Перед нанесенням шпаклівки бетонну поверхню необхідно прогрунтувати. Шар грунтовки попередить появу грибка, плісняви, розмноження шкідливих мікроорганізмів та вирівняє водопоглинання основи. Для нанесення ґрунтовки рекомендується використовувати валик з довгим ворсом, широку кисть або пульверизатор.
  • Для розведення розчину знадобиться штукатурна суміш, вода, відро для замішування та міксер. Готовий шпаклювальний розчин варто використовувати протягом 3-х годин після приготування.

Бетонні поверхні вимагають шпаклювання в більшості випадків, виняток - оздоблення стін плиткою. Тому важливо не нехтувати якісним шпаклюванням бетону у ремонтних роботах.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре