Вибір фінішної шпаклівки

Фініншна шпаклівка є завершальним етапом у підготовці робочої поверхні до декорування. Її склад аналогічний другим шпаклювальним сумішам, але помел компонентів набагато дрібніший. Саме за рахунок дрібних фракцій наповнювача та сполучної властивості продукту змінюються.

 

Завдання фінішної шпаклівки
 

Цей розчин призначений для чистового оздоблення поверхонь, тому наноситься вже безпосередньо перед фарбуванням, поклейкою шпалер або іншими оздоблювальними матеріалами. Якщо на покритті є суттєві дефекти, спочатку потрібно нанести стартову шпаклівку, а вже після – фінішний шар. Але коли поверхня не відрізняється помітними тріщинами, западинами і потребує фінального вирівнювання, достатньо 1-2 шарів фінішного розчину.

Також необхідно враховувати тип майбутнього декоративного покриття. Для шпалер з грубою текстурою не настільки важливим є ідеальний стан стін, як для однотонних, тканинних або дуже світлих. Тим не менш, ніж рівніша основа, тим красивіше виглядатиме декоративне оздоблення.

У результаті до основних властивостей фінішної шпаклівки відносять надання поверхонь максимальної однорідності та гладкості.

Выбор финишной шпаклевки - фото 1

 

Поради щодо роботи з фінішною шпаклівкою:

 

  1. Її потрібно наносити тонким шаром (1-3 мм), тоді продукт створить міцне покриття, яке з часом не покриється тріщинами.
  2. Готовий склад швидко твердне, тому необхідно обробити поверхні протягом 15-40 хвилин (залежно від виробника).
  3. Щоб мінімізувати витрати фінішної шпаклівки, потрібно максимально вирівняти поверхню на попередньому етапі стартовою штукатуркою.
  4. Майстри рекомендують наносити шар фінішної шпаклівки не раніше ніж через добу після попереднього покриття.

Для роботи вам знадобляться: шпателі, ємність та міксер для замішування розчину, грунтовка та інструменти для її нанесення, наждачний папір та рівень або маяки для контролю товщини шару.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре