Ремонтна шпаклівка

Якою має бути ремонтна шпаклівка

 
Залежно від особливостей конкретного продукту, він може підходити для ремонту та вирівнювання поверхонь цементно-вапняного, цементно-піщаного, бетонного та цегляного типу на стінах, стелях, усередині та зовні приміщень.

До базових вимог до ремонтної шпаклівки можна віднести такі характеристики:

  • підвищена міцність;
  • швидке висихання;
  • відсутність усадки;
  • стійкість та міцність.

Додатково шпаклівка може бути з армуючими добавками, що посилює міцність складу. Вона використовується для нанесення на штукатурені поверхні, а також дерев'яні, кам'яні, бетонні.

За консистенцією продукт може бути сухим або готовим до застосування. За складом шпаклівка буває цементною, гіпсовою, латексною, акриловою або комбінованою, з різною крупністю наповнювача.

Ремонтная шпаклевка - фото 1

 

Особливості роботи з ремонтною шпаклівкою:

 

  1. На початковому етапі потрібно підготувати робочу область: очистити від бруду, пилу, знежирити, видалити неміцні або ділянки, що обсипаються. Якщо поверхня раніше була пофарбована, необхідно вимити її з миючим засобом і зняти старий шар фарби.
  2. Ремонтну шпаклівку найзручніше наносити шпателем. Для цього є кілька видів інструменту, але найчастіше майстри вибирають малярний (у вигляді трапеції із пластмасовою ручкою та гнучким лезом) або фасадний (якщо площа роботи велика).
  3. Шліфування поверхні після нанесення та висихання ремонтного складу обов'язкове. Краще використовувати шліфувальну машинку, але можливе виконання роботи наждачним папером. За потреби нанесіть другий шар шпаклівки за тією ж інструкцією.

Як і всі штукатурки, ремонтні склади використовують на сухих поверхнях, а температура повинна бути вищою за +10°C при відносній вологості 80%.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре