Клей для шпалер та склополотна

Як вибрати клей для конкретного покриття

 

Виробник вказує на етикетці складу його особливості, наприклад, вологостійкий, універсальний, клей-шпаклівка та інші характеристики. Тому насамперед потрібно визначитися із призначенням клею. Розглянемо варіанти, коли майстру потрібно працювати зі шпалерами, флізеліном та склополотном.

  • Клей для шпалер.

Його потрібно вибирати залежно від їхнього виду: для паперових, вінілових, флізелінових, склошпалер. Окремо виділяють універсальний клей. Його можна використовувати для багатьох матеріалів, але доведеться змиритися з одним недоліком: такий клей складний у приготуванні, тому що потрібно враховувати тип шпалер, щоб розвести правильний розчин із потрібною концентрацією.

  • Клей для склополотна.

Такий продукт підходить і для склополотна, і для склошпалер, а також призначений для поклейки важких шпалер. Склополот складається з пресованих скловолоконних ниток і виконує роль основи, на яку добре лягає фінішне оздоблення. При його поклейці на основу наносять товстий шар спеціального клею, накладають лист і розрівнюють шпателем від центру до країв. Зверніть увагу: звичайний склад для роботи зі склополотном не підійде.

  • Клей для флізеліну.

Флізелін – це матеріал, який запобігає розтріскуванню стін. Він перешкоджає руйнуванню матеріалу через усадку будинку, перепад температур та інших причин. Інший варіант його використання - маскування дефектів стін. Поклейка флізеліну відбувався за аналогічною зі стеклохолстом схемою.

Клей для обоев и стеклохолста

Вибрати правильний клей не менш важливо, ніж якісне фінішне оздоблення. Не врахували тяжкість покриття – і воно просто сповзе, проігнорували тип шпалер – і вони з часом нерівномірно відшаровуватимуться. Тому виробники клеїв рекомендують підбирати продукт відповідно до матеріалу, з яким ви працюватимете. Економія на складі, що клеїть, змусить вас переплатити в майбутньому набагато більше.

В асортименті бренду Semin є кілька видів клею залежно від призначення: універсальні для всіх типів шпалер (паперових, флізелінових, вінілових), для склошпалер та склополотна, окремо для паперових шпалер. У кожній категорії є свої підвиди, наприклад посилений клей для важких паперових матеріалів. Тому вибирайте якісний клей, який сумісний із вашими шпалерами, флізеліном або склополотном. Тоді фінішне покриття буде довговічним.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре