Ревізійні люки під плитку

Ревізійний люк - це нескладний пристрій, який приховує всі інженерні комунікації, але при необхідності забезпечує до них легкий доступ. Щоб ці дверцята були зовсім або ледь помітні, для облицювання поверхні застосовують плитку.

 

Ревизионный люк под плитку - фото 2

Як правильно вибрати ревізійний люк під плитку

Насамперед розберіться з видами виробів. Їх класифікують за матеріалом, типом конструкції, розташуванням. Залежно від використаного матеріалу бувають 3 види ревізійних люків:

  • пластиковий - найпростіший і недорогий варіант, що легко монтується за допомогою дюбелів або саморізів до прямокутного прорізу в стіні;
  • металевий - надійніший і естетичніший на вигляд, надовго зберігає свої технічні властивості. Монтується аналогічно пластиковим моделям із посиленим кріпленням.
  • люки-невидимки - основа виготовляється з металу або пластику, а сама дверцята - з того ж матеріалу, що і вся стіна.

Залежно від типу конструкції ревізійні люки бувають розсувними, орними, натискними та знімними. Вибір відповідного варіанту залежить від кількості вільного місця. Наприклад, розстібні підійдуть тільки для великих кімнат, а натискні – для будь-яких. Залежно від розташування вікон виділяють підлогові, стельові та настінні люки. Їх конструкція однакова, але вони різняться за міцністю. Наприклад, підлогові моделі повинні мати максимальну міцність, а стельові виготовляють з найлегших матеріалів. Тому керамічною плиткою облицьовують тільки підлогові та настінні ревізійні люки, а для стельових використовують пінополістирол плитку.Ревизионный люк под плитку - фото 1

 

Як встановити люк під плитку

 

Усі ревізійні люки (крім моделей-невидимок) встановлюють за одним принципом:

– роблять розмітку занурюваної області з урахуванням розкладки плитки; – встановлюють люк у отвір, вирівнюють за допомогою рівня, розпирають клином і фіксують шурупами або дюбелями; обклеюють ділянки примикання люка до основи малярським скотчем; Заповнюють стики герметиком, видаляючи надлишки, і знімають скотч; – після затвердіння герметика полотно люка обшивають гіпсокартоном та облицьовують плиткою.

Якщо ж ви встановлюєте люк-невидимку, тоді проводите монтаж до фінального оздоблення приміщення, тому що може виникнути складність з припасуванням точних розмірів отвору та виробу.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре