Закладення швів гіпсокартону без армуючої стрічки.

Гіпсокартон використовують у будівельних роботах. Це універсальний матеріал, на який добре лягає будь-яке фінішне оздоблення: від фарби до декоративної штукатурки. Але секрет гладкої поверхні - послідовне і акуратне закладання швів між плитами. Це аксіома в оздоблювальних роботах, тому що при укладанні гіпсокартону між листами залишаються невеликі зазори, а отже, при нанесенні фінішного покриття вони стануть помітними. Можливо не відразу, але ці шви поступово проявлятимуться, порушуючи естетику поверхні та її експлуатаційні характеристики. За загальноприйнятою технологією майстри рекомендують серп'янку та армуючу стрічку, але в деяких ситуаціях можна обійтися без них. Вся суть у підборі спеціальної штукатурки для закладення стиків.

Заделка швов без армирующей ленты - фото 2

Яка шпаклівка потрібна для закладення стиків?

 

У продажу є фінішні, універсальні, стартові та спеціалізовані шпаклівки, але ідеальний варіант – специализированные шпаклёвки, які випускають саме для загортання швів. В асортименті французької торгової марки Semin є різні суміші: вологостійкі, високоміцні, полімерні, армуючі.

Детальний спосіб застосування виробник вказує на етикетці упаковки. У роботі зі шпаклівкою можуть бути різні технологічні нюанси, але загальна методика роботи така:

 

Інструкція по закладенню гіпсокартонних швів:

 

1. Нанесіть ґрунтовку на шви. Після щільного укладання гіпсокартонних плит обов'язково очистіть поверхню, далі можете починати нанесення грунтовки. Необхідно загрунтувати шви або всю конструкцію відразу, дати висохнути поверхні.

2. Нанесіть шпаклівку. Зазвичай шпаклівку радять наносити у два шари. Перший буде основою, яка добре зчепиться із загрунтованою поверхнею, а друга стане фінішною. Важливо: новий шар можна наносити лише після повного висихання першого.

3. Відшліфуйте поверхню. За рахунок шліфування ви зможете до ідеалу вирівняти поверхню, щоб на ній не залишилося жодних дефектів. Чим ретельніше ви відшліфуєте робочу область – тим акуратніше та красивіше вийде фінішне оздоблення фарбою, шпалерами або декоративною штукатуркою.

Заделка швов без армирующей ленты - фото 1

Отже, резюмуємо. Для закладення швів між гіпсокартонними плитами вам знадобляться:

- Інструменти для очищення поверхні;

- Спеціалізована шпаклівка;

– ґрунтовка (обов'язково потрібна для кращої адгезії шарів шпаклівки з поверхнею гіпсокартону);

- шпатель для нанесення суміші (обов'язково з гнучким лезом);

– шліфувальна машинка (альтернативні варіанти – затирочна сітка або наждаковий папір).

При закладенні швів між листами гіпсокартону важливо дотримуватися інструкції та не пропускати жоден етап, але ще важливіше – вибрати якісну шпаклівку, яка призначена саме для таких робіт. Використовуйте відповідну суміш Semin для закладення гіпсокартонних швів і виготовлена поверхня буде ідеально рівною та довговічною.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре