Використання армуючої стрічки

Армуюча стрічка – це додатковий, але дуже важливий інструмент для будівельних робіт. Вона буває різною по ширині, складу та властивостям. Тому важливо дотримуватись технології застосування, адже у кожного типу стрічки він свій. Особливості армуючої стрічки Вона застосовується і для внутрішніх, і зовнішніх робіт. І важливо одразу зрозуміти: це не декоративний, а функціональний матеріал. До його основних завдань належать: - запобігання появі тріщин; - Створення на поверхні додаткового закріплювального шару; - вирівнювання нерівностей, усунення здуття та відшаровування матеріалів.

Армирующая лента - фото 1

Часто її використовують для роботи з гіпсокартоном. При укладанні гіпсокартонних плит утворюються шви, які потрібно закласти. Інакше на стінах або стелі залишаться негарні смуги, а оздоблювальні матеріали стануть часом обсипатися або відшаровуватись. У такому разі завдання армуючої стрічки – створити ідеальну поверхню на стиках листів гіпсокартону та забезпечити герметичність кутів, щоб у результаті не з'явилися тріщини на шпаклівці.

Види армуючої стрічки:

 

– Серп'янка. За рахунок своєї структури створює міцний шар шпаклівки при закладенні швів та тріщин на гіпсокартоні. Її звичайна ширина невелика – 5 см. Серп'янка добре лягає на поверхні, бо насичена спеціальними складами. Її також просочують поліакрилатною дисперсією, а значить стрічка має захист від лужного середовища.

Технологія поклейки серп'янки: нанесіть шпаклівку на поверхню, візьміть відрізок стрічки потрібної довжини, додайте його до шва і вдавіть, а поверх нанесіть тонкий шар шпаклівки. Відшліфуйте поверхню спеціальною машинкою або наждачним папером.

– Бандажна. У її основі – скловолокно, тому стрічка є високоміцною. При цьому вона тонка, а отже, не створює перепаду між листами гіпсокартону.

Технологія поклейки бандажної стрічки: нанесіть шпаклівку на стики, вдавіть шпателем у шви відрізки стрічки потрібної довжини і розрівняйте поверхню

– Паперова. Вона сприяє посиленню проникаючих властивостей шпаклівки у місцях її нанесення. Особливість такої стрічки – лінійне розширення за аналогією з гіпсокартоном та оперативне поглинання вологи. Вона часто використовується разом зі шпаклівкою на основі штучних смол.

Технологія поклейки паперової стрічки: нанесіть шпаклівку на стики поздовжніми рухами, візьміть відрізок паперової стрічки та зволожте її, потім прикладіть смужку до лінії з'єднання швів та розрівняйте все шпателем. Очистіть поверхню від надлишків шпаклівки.

- Сітка зі скловолокна. У неї є клейка сторона, тому така стрічка сприяє відмінному зчепленню зі шпаклівкою. Стандартна ширина варіюється від 10 до 23 див.

Технологія поклейки сітки зі скловолокна аналогічна до нанесення серп'янки. При цьому потрібно лише враховувати розміри стрічки: чим вона ширша, тим складніше її клеїти.Армирующая лента - фото 2

Особливості використання армуючої стрічки залежать від її типу, але результат завжди гідний. Експерти стверджують, що гладке покриття можна досягти з будь-яким з перерахованих типів. Для цього будуть потрібні хороші будівельні інструменти, покрокове дотримання технології і нічого більше.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре