Як правильно вибрати штукатурку

Штукатурка - це найпопулярніший спосіб вирівнювання поверхонь, а також їх захист від зовнішніх впливів. Вона може бути базою для інших оздоблювальних продуктів або бути самодостатнім покриттям. В основі засобу - гіпс, вапно або цемент плюс додаткові матеріали, які сприяють кращій гідро- та звукоізоляції.

Який із матеріалів основи кращий? Насправді все залежить від видів ремонтних робіт та завдань. Наприклад, якщо потрібно оштукатурити дерев'яні поверхні, майстри радять купувати штукатурку на основі суміші цементу та гіпсу.

Как выбрать штукатурку - фото 1

Вибір якісної штукатурки

 

Щоб купити штукатурку, яка створює ідеальне покриття, насамперед виберіть потрібний вид продукту. Залежно від консистенції буває суха та мокра суміш.

Перший варіант штукатурки продається у вигляді гіпсокартонних листів. Їх використовують у тому випадку, якщо стіни сипляться, а на поверхні глибокі нерівності. З сухими продуктами краще і зручніше працювати: не потрібно розводити водою, наносити на стіни в кілька шарів, чекати на повне висихання. Але гіпсокартон – це не універсальний варіант. Його недоцільно використовувати, якщо роботи ведуться у маленькій кімнаті: такий принцип робіт зменшить площу.

Мокра штукатурка має на увазі всі типи, які потребують замішування. У кожної марки та виробника своя технологія підготовки та нанесення. Але часу, сил і робіт потрібно більше. У продажу можна знайти готові до нанесення суміші штукатурки у пластикових цебрах.

Особливості декоративної штукатурки

Хвилі, рельєфи, візерунки на стіні чи стелі – це нагорода декоративної штукатурки. Якщо хочете гарне оформлення стін та стель, купуйте особливий продукт.

Тому окремим видом штукатурки вважається декоративна. Її завдання не тільки вирівняти поверхні, але й надати стінам або стелі оригінального рельєфу, кольору та дизайну. Декоративні штукатурки бувають:

  • силікатні – універсальний варіант, що складається з рідкого скла, мінеральних компонентів та пігментів;
  • акрилові – відмінний варіант для декоративних робіт у будь-яких приміщеннях, крім кухні (через свою горючість);
  • мінеральні – бюджетний варіант, штукатурка виготовляється з цементу, вапна та мармурової крихти;
  • силіконові – найдорожча штукатурка, але при цьому має прекрасні декоративні та вирівнюючі властивості.

Якщо вам потрібна декоративна штукатурка, враховуєте її нанесення: для роботи валиком, шпателем або щіткою знадобляться різні типи суміші. Подробиці можна дізнатись на етикетці конкретного продукту.

Как выбрать штукатурку - фото 2

Таким чином штукатурка відрізняється, але в цілому її головне завдання - вирівнювання стін, стелі і підлоги, а також якісний і красивий фініш. Глобально штукатурку слід ділити на звичайну та декоративну. У них не тільки різні цілі, але також відрізняються сполучні речовини. Купуйте відповідний тип, використовуйте потрібну технологію – і покриття буде чудовим!

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре