Добавки пластифікатори

Коли необхідно збільшити пластичність та плинність розчину, при цьому не переборщити з кількістю води у складі, фахівці використовують добавки та пластифікатори. У результаті склад буде більш щільним, міцним і якісним, а також менш схильним до розтріскування після висихання.

Добавки пластификаторы - фото 1

 

Особливості використання добавок та пластифікаторів

 

Приклад такого продукту – SEM LATEX. Купити 1 упаковку складу означає запастись пластифікатором приблизно на тонну бетонного розчину. Він має рідку консистенцію молочно-білого кольору, яка при додаванні в бетон підвищує його ударну міцність і зручність стяжки. Додатково може застосовуватися для посилення властивостей плиткового клею, опірності гіпсу воді, посилення морозостійкості штукатурок та шпаклівок.

 

Популярні питання про пластифікатори

1. Чи обов'язково додавати пластифікатори під час роботи? Ні, але дуже бажано. Ця добавка покращує властивості розчину та не є обов'язковою.

2. Чим відрізняються пластифікатори від еластифікаторів? Перший склад не впливає на еластичність затверділого бетону, а другий – посилює еластичність після затвердіння і залишається такою ж постійно.

3. Яка пропорція цього засобу підходить для бетонної стяжки? Точне дозування буде вказано на етикетці виробником. Орієнтовно потрібно 0,5-1% загального розчину, тобто приблизно 0,5-1 кг пластифікатора на 100 кг бетону.

4. Чи можна чимось замінити пластифікатор? Деякі люди радять додавати в бетон миючий засіб або рідке мило. Це досить ризикований підхід, тому що не має точної технічної складової.

Якісні пластифікатори необхідні у багатьох будівельних та оздоблювальних роботах. При невисокій вартості та малій витраті вони суттєво посилюють властивості бетону, шпаклівок, клею та інших складів.

Добавки пластификаторы - фото 2

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре